On Sekizinci Yüzyılın Başında Osmanlı Kıyafetleri


Fransız Büyükelçisi Marquis de Ferriol'un Hollandalı Ressam Van Mour'a Yaptırdığı 100 Resim ile Türklere ait Bazı Törenler ve Açıklamalar

HazırlayanMarquis de Ferriol
ÇevirmenCenap Yazansoy
YayıncıYayın-Matbaacılık Ticaret Ltd. Şti. [Şevket Rado]
Basım yeriİstanbul
Basım Tarihi1980
DilTürkçe
Sayfa Sayısı32 s. + 102 resim
Ebat24x34
795,60 TL
Üzgünüz, stoklarımızda kalmadı.
Açıklama Genişlet

1714'de " Receuiel de Cent Estampes Represantant de Differentes Nations du Levant " adı ile Paris'te basılan eserin Şevket Rado nezaretindeki tıpkıbasımı ve Türkçe çevirisi. Fransa Kralı'nın ressamı Hollandalı Jean Babtiste van Mour (1671-1737), Fransa büyükelçisi Marquis Charles de Ferriol'un daveti üzerine 1699'da İstanbul'a geldi. Uzun yıllar bu kentte yaşadı ve öldü. De Ferriol, yakın ilişkide bulunduğu Osmanlı halklarının geleneklerini inceledi. " Receuiel de Cent Estampes Represantant de Differentes Nations du Levant " adıyla kitabını Paris'te 1714-1915 yılında bastırmıştır. Bu kitabın 26 sayfalık izah metni vardır. İçindeki 100 adet numaralı ve 2 adet numarasız gravürü, Van Mour 1707-1708 yıllarında yapmıştır.

Bu dev eser, son derece nadir ve pahalıdır. Bu eserin sınırlı sayıda basılmış, orijinal boyutundaki, son derece özenle basılmış Türkçe çevirisi.

Şömizli orijinal bez cildinde.
SKU: 6158