Millet ve Tarih Şuuru

YazarHilmi Ziya Ülken
YayıncıDergah Yayınları
Basım yeriİstanbul
Basım Tarihi1976
DilTürkçe
Sayfa Sayısı394 s.
Ebat14X20
90,00 TL
Üzgünüz, stoklarımızda kalmadı.
Açıklama Genişlet

"Millet ve tarih şuuru, Prof. Dr. Hilmi Ziya Ülken'in çeşitli dergi ve kitaplarda yazmış olduğu ma­kalelerinden meydana geliyor. Kitabın ağırlık mer­kezini yazarın tarih görüşü ile Türk milletinin do­ğuşu ve onun etrafındaki memleket meseleleri teş­kil etmektedir.
 Yakın geçmişimizin fikir hareketleri açısından en yoğun çalışma ve çarpışmalara sahne olduğu devir, Osmanlı Devleti'nin iç ve dış baskılarla parçalandığı XX. asrın ilk yirmibeş yı­lına tekabül eder.
Devletimizin inanç, değer ve müesseseleri Tanzimatla beraber sarsılmaya başlarken aydınlarımız, bu inanç, değer ve müesseseler yerine çoğunlukla dış kaynaklı yeni dayanak noktaları aramaya koyulurlar.
Bu araştırma ve taklit döneminin akabinde ortaya çıkan görüşler, asrın başında çeşitli siyasî gurup ve yayın organları ile tartışmaya, memleketin ka­derine hakim olmaya çalışırlar. Çağdaş Türk düşüncesini bu çalışma ve fikirlerin ürünlerinden başlatarak günümüze kadar getiriyoruz. "(Sunuş'tan)

Orijinal karton kapağında.

İç kapaklarda bant izleri.

SKU: 30784