Thomas A. Edison (Bilime Yön Verenler)

Elektriğin Gündelik Yaşamda Kullanılmasını Sağlayan Zamanımızın En Büyük Mucitlerinden Biri

YazarAnna Sproule
ÇevirmenLeyla Onat
Yayıncıİlkkaynak Yayınları
Basım yeriSingapore
Basım Tarihi1996
DilTürkçe
Sayfa Sayısı64 s.
Ebat15x22
90,00 TL
Üzgünüz, stoklarımızda kalmadı.
Açıklama Genişlet

"Günümüzde lambayı yakamadan, plak dinleyemeden, sinemaya gidemeden ya da telefon edemeden yaşamayı, yani elektriksiz bir yaşamı hayal etmek bile zordur. Bugün yaşamın dpğal bir parçası olarak gördüğümüz şeyleri, Thomas A. Edison'ın pratik zekasına borçluyuz.
Edison'dan önce, sokaklar, evler ve fabrikalardaki lambalar, her gece elle yakılıyordu ve bu lambalarda donuk bir gaz ışığı yanıyordu. Hava karadıktan sonra endüstrinin devamı olanaksızdı. Edison, elektriği ya da telefonu keşfetmedi. Ama pratik icat gücüyle ve gayretiyle, bunların daha geniş alanlarda kullanılmasını sağladı.
Edison, belki de dünyanın gördüğü en büyük mucitti. O bize çağdaş dünyanın teknolojik kapılarını açmıştır. Bu ilginç öyküde, yorulmaz mucitin, bizi Buhar Dönemi'nden çıkarıp yirminci yüzyıla ulaştıran düşüncelerini ve icatlarını bulacaksınız."(Arka kapaktan)

Orijinal sıvama cildinde.

SKU: 22841 / AY