Detaylı arama






45,00 TL


kitantik.com'dan %10 indirimli


Yeni Çakal'lar

Remzi Yusuf, Usame Bin Ladin ve Terörizmin Geleceği



Yazar: Simon Reeve
Çevirmen: Gürol Koca
Yayıncı: Everest Yayınları
Basım yeri: İstanbul
Basım Tarihi: 2001
Dil: Türkçe
Sayfa Sayısı: xxxvii+391 s.
Ebat: 13x19
Açıklama: 11 Eylül 2000'de hava korsanları tarafından kaçırılan iki uçağın İkiz Kuleler'e çarpmasıyla New York City'nin en önemli simgesi olan Dünya Ticaret Merkezi yıkılıp un ufak olurken, yaklaşık olarak aynı dakikalarda üçüncü bir uçak Pentagon'a intihar dalışı yapıyor, dördüncü bir uçak da Pittsburgh yakınlarına düşüyordu. Bu saldırılarda binlerce insan öldü ve saldırının başlıca sorumlusu olarak bütün dünyanın gözü tek bir kişiye çevrildi: Suudi muhalif Usame bin Ladin.

Bu intihar saldırıları Dünya Ticaret Merkezi'nin ilk kez hedef alınması değildi tabii. Yaklaşık sekiz buçuk yıl önce. 26 Şubat 1993'te, Dünya Ticaret Merkezi'nin altındaki otoparkta dev bir bomba daha patlamıştı. Bu saldırının beyni olan Remzi Yusuf, daha o zamanlar İkiz Kuleler'i havaya uçurmayı planlamış, ama bu girişimi, belki de hazırladığı patlayıcının yetersizliği nedeniyle yarıda kalmıştı.

Şimdi de bütün dünya nefesini tutmuş, Afganistan'daki savaşın ne şekilde sonuçlanacağını beklemekte ve belki de her şeyin yatışıp normal hayata geri dönülmesini arzu etmektedir. Oysa katı gerçeklerin ve eldeki göstergelerin bizi tam tersi bir yöne sürüklediğini, yaşlı dünyamızın daha uzunca bir süre barış yüzü görmeyeceğini söylemek için kahin olmaya gerek yoktur.

Son derece ayrıntılı kanıtlara dayanma çabası içinde hazırlanmış olan bu kitabında gazeteci Simon Reeve, dünyada adı en çok anılan saldırganlardan ikisinin, Remzi Yusuf ile Usame bin Ladin'in hayatlarına vs eylemlerine güçlü bir ışık tutmakta, ayrıca bu isimler etrafında El Kaide örgütü ile fundamentalist İslamcılığın geleceğini irdelemektedir...(Arka kapaktan)

Orijinal karton kapağında.





Konu:  Dünya Tarihi 
(Bu konu başlığı altındaki diğer kitapları görmek için tıklayın.)


SKU: 14716 / AY






Web sitesiyle ilgili öneri, görüş ve sorularınız için sahaf@sanatkitabevi.com.tr adresine yazabilirsiniz.
©sanatkitabevi.com.tr 1998'den bugüne sizlerle...